Rotaryclubs steunen vrijwilligers van Het Borghuis

  • -

Rotaryclubs steunen vrijwilligers van Het Borghuis

Category : Goede doelen

Leden van de Rotaryclubs Doetinchem en Doetinchem-Oude IJssel schenken samen bijna 6.000 euro aan het Borghuis in Doetinchem.

Bijzonder restaurant het Borghuis is rond de eeuwwisseling gestart als beschutte werkomgeving voor mensen met een beperking. In het Oude Postkantoor in Doetinchem werkt een hecht team van vaste medewerkers.  Zij zijn verantwoordelijk voor de supervisie en dagelijkse gang van zaken.  Daarbij worden zij ondersteund door meerdere vrijwilligers.

Er werken zo’n 30 medewerkers met een beperking. Zij helpen in de bediening en in de keuken. Veel van hen zijn gevoelig voor lawaai en prikkels uit de omgeving. Zij moeten zich af en toe even kunnen terugtrekken, om tot rust te komen. Hier was tot nu toe geen mogelijkheid voor. De enige plek is buiten. Maar dat is in de winter natuurlijk niet echt ontspannend!
Van het bijeengebrachte bedrag is daarom nu een gas heater en een overkapping in de vorm van een parasol aangeschaft.  De voorzitters van beide club overhandigden samen de cheque aan de medewerkers.  Zij waren hier zichtbaar blij mee.

Fotobijschriften:

Op de linkerfoto ontvangen twee medewerkers van het Borghuis van voorzitters Katy Bordonis (tweede van links) en Carla Schölzel (links) de cheque van bijna 6.000 euro.
Op de rechterfoto eigenaar Sabine
Elfers met de medewerkers.


Aanmeldstatus

Bijeenkomsten Rotary Clubaanmelden_000

Volg ons op Twitter

Aanmeldstatus

Bijeenkomsten Rotary Clubaanmelden_000

Volg ons op Twitter