Rotaryclubs steunen vrijwilligers van Het Borghuis

  • -

Rotaryclubs steunen vrijwilligers van Het Borghuis

Category : Goede doelen

Leden van de Rotaryclubs Doetinchem en Doetinchem-Oude IJssel schonken samen bijna 6.000 euro aan het Borghuis in Doetinchem.

Bijzonder restaurant het Borghuis is rond de eeuwwisseling gestart als beschutte werkomgeving voor mensen met een beperking. In het Oude Postkantoor in Doetinchem werkt een hecht team van vaste medewerkers dat verantwoordelijk is voor de supervisie en dagelijkse gang van zaken, ondersteund door meerdere vrijwilligers.
Daarnaast zijn er zo’n 30 medewerkers met een beperking die helpen in de bediening en in de keuken. Veel van hen zijn gevoelig voor lawaai en prikkels uit de omgeving. Zij moeten zich dan even kunnen terugtrekken om tot rust te komen. Hier was tot nu toe geen mogelijkheid voor. De enige plek is buiten. Maar dat in de winter natuurlijk niet echt ontspannend!
Van het bijeengebrachte bedrag worden daarom nu een gasheater en een overkapping in de vorm van een parasol aangeschaft. Bijna de helft van het geld is verkregen als Districtgrant van de Rotary. De voorzitters van beide club overhandigden samen de cheque aan de medewerkers die hier zichtbaar blij mee waren.

Doelstelling Rotary
De Rotaryclubs Doetinchem en Doetinchem-Oude IJssel maken deel uit van het wereldwijde Rotary International. De organisatie telt in Nederland 500 clubs (twee in Doetinchem) waarbij bijna 17.500 leden zijn aangesloten. Rotary is een netwerk, waarvan de leden hun (vak-)kennis ten dienste stellen van de gemeenschap, o.a. door (in-)direct deel te nemen aan charitatieve en educatieve projecten. Haar kracht is gebaseerd op het beginsel ‘service’.

Fotobijschriften:

Op de linkerfoto ontvangen twee medewerkers van het Borghuis van voorzitters Katy Bordonis (tweede van links) en Carla Schölzel (links) de cheque van bijna 6.000 euro.
Op de rechterfoto eigenaar Sabine
Elfers met de medewerkers.


Aanmeldstatus

Bijeenkomsten Rotary Clubaanmelden_000

Volg ons op Twitter