Jouw inzet heeft impact

Jouw inzet heeft impact. Rotaryclub Doetinchem-Oude IJsselJouw inzet heeft impact. Rotaryclub Doetinchem-Oude IJssel is opgericht in 1976 en telt momenteel 21 leden, zowel vrouwen als mannen en van verschillende leeftijden. Onze ambitie is te groeien naar 30 leden. Onze leden wonen of werken in Doetinchem en omringende plaatsen. Lid zijn van Rotary betekent dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. Niet alleen door het opzetten van lokale en wereldomvattende goededoelen projecten, maar ook door het ter beschikking stellen van je (vak)kennis.

Maar ook vriendschap
Maar er is meer. Vriendschap is een belangrijke pijler onder onze club en is de basis voor succesvolle dienstbaarheid. In Rotaryverband projecten oppakken met een gemêleerd gezelschap is inspirerend en leidt niet zelden tot nieuwe vriendschappen.

We versterken de onderlinge band met wekelijkse bijeenkomsten. Onder het genot van een aperitief kun je elkaar bijpraten en horen wat er zoal leeft in elkaars vakgebied. Of een mening vragen aan een ander lid over een bepaald onderwerp. Immers van veel beroepen zijn afgevaardigden lid van de Rotaryclub.

Als lid van Rotary word je niet alleen opgenomen in een dienstbaar netwerk, het lidmaatschap is een internationaal paspoort waarmee je welkom bent in elke club over de hele wereld. Rotary verruimt je blik op de samenleving.

Een Rotaryclub is nadrukkelijk geen businessclub maar een plaats waar je in alle openheid kunt praten over mogelijkheden en ontwikkelingen die spelen in beroep of het privéleven, waar je van anderen kunt leren. Zo kan Rotary in moeilijke situaties verrassend veel steun geven. Fellowship en service vormen de basis voor een succesvol lidmaatschap.

Rotary kent regels voor het uitnodigen van kandidaat-leden en het toetreden tot een club. Een Rotaryclub is samengesteld op basis van het zogenaamde classificatiebeginsel: een beroepsgroep wordt door een tot hooguit enkele leden vertegenwoordigd. Deze leden onderscheiden zich in hun vak of beroep. Het lidmaatschap is niet aan leeftijd gebonden.

Ook interesse?
Jouw inzet heeft impact. Ook belangstelling lid te worden van een Rotaryclub? Vul dan het onderstaand formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Onderwerp

Je bericht

Meer informatie over Rotary vind je op de website van Rotary Nederland.


Aanmeldstatus

Bijeenkomsten Rotary Clubaanmelden_000

Volg ons op Twitter