RCDOIJ

Rotaryclub Doetinchem-Oude IJssel

In 1975 worden drie leden van RC Doetinchem aangewezen met de voorbereidingen te beginnen om een nieuwe Rotary Club op te richten. Het zijn Henk Buma, Wim Bruggink en Irvin van Gelder. Ze benaderen een aantal veertigers, die we nu de ‘key-men’ noemen. Het zijn Joan Kooi, Kees Gutteling, Peter Smit, Henk Pasma en Jan Wentink. Dat zijn de mensen van het eerste uur en zij leggen de basis voor de Rotary Club Doetinchem-Oude IJssel. 

Op 22 mei 1976 vindt de charteruitreiking plaats in de Doetinchemse Muziekschool. Een geweldig feest in restaurant De Graafschap met muziek van Frans Popti sluit deze dag af.

De club telt 21 charterleden. Het zijn: Henk Andriessen, Koos Beugel, Jaap v.d. Boom, Nico Bothof, Walther Fackeldey, Kees Gutteling, Gerrit Harbers, Arend Hofstede, Geurt Kets, Joan Kooi, Aad W. Kroon, Max Maas, Hans Manschot, Henk Pasma, Fokke van der Tol, Jan de Waal en Jan Wentink.

Nadat de bijeenkomsten aanvankelijk hadden plaatsgevonden in Hotel De Graafschap, werd enige jaren daarna gekozen voor Café Restaurant Marktzicht, onder leiding van Ans en Paul Meinicke. Na het overlijden van Paul werd uitgeweken naar Hart van Doetinchem, waar wij jarenlang werden ontvangen door de familie Gerritsen.

Sinds januari 2013 komt de club bijeen bij HCR De Kruisberg.

In maart 2001 werd het 25 jarig jubileum gevierd. Begin 2006 werd het 30-jarig jubileum gevierd, dat in het teken stond van ‘Kids Online’, een project dat het mogelijk moet maken kinderen die langdurig in het Slingeland Ziekenhuis moeten verblijven digitaal in verbinding te stellen met het thuisfront. Naast een geweldige feestavond in schouwburg Amphion werd ook nog eens een cheque van 28.000 euro overhandigd aan de voorzitter van de stichting Vrienden van het Slingeland Ziekenhuis voor dit project.

Op 5 maart 2016 vierde Rotaryclub Doetinchem-Oude IJssel haar 40-jarig jubileum en werd in Schouwburg Amphion te Doetinchem de Discon georganiseerd. Een groots opgezet Foodcongres met het thema ‘Hoe produceren wij in 2050 ons voedsel’. Naast twee plenaire sessies werden door 14 deskundige sprekers van Wageningen UR en het bedrijfsleven ook parallelle inleidingen verzorgd in de twee zalen en in de foyers.

Door sponsoring en andere bijdragen is daarbij een bedrag van 36.000 euro bijeengebracht voor het goede doel ‘Bake for Life’. Door ‘verdubbelaars’ is het bedrag opgelopen tot 92.000 Amerikaanse Dollars. De implementatie van dit project vergt veel tijd en aandacht en is in april 2018 nog niet gerealiseerd, maar hier wordt hard aan gewerkt.

De club telt op dit moment 29 leden.


Bijeenkomsten Rotary Clubaanmelden_000

Volg ons op Twitter