Openhuis van Rotaryclub Doetinchem-Oude IJssel

  • -

Openhuis van Rotaryclub Doetinchem-Oude IJssel

Category : Actueel

Rotary, waar staat dat voor?

Woensdag 20 september 2017 vindt van 17.30 tot 19.30 een ‘Openhuis’ van Rotaryclub Doetinchem-Oude IJssel plaats. Op deze avond heeft de Rotaryclub, haar deuren geopend voor belangstellenden.

Rotary, een begrip voor veel mensen, maar nog lang niet voor iedereen. Velen hebben er van gehoord, maar waar Rotary eigenlijk voor staat is lang niet altijd duidelijk. Toch is het de moeite waard om u daarin te verdiepen. Tijdens het ‘Openhuis’ wil Rotaryclub Doetinchem-Oude IJssel laten zien wat Rotary nastreeft , welke activiteiten zij verricht en wat zij zoal doet voor Mens en Maatschappij.

Wilt u meer weten over Rotary en onze club? Wij informeren u graag!

Openhuis

Wij ontvangen u graag rond 17.30 uur in HCR De Kruisberg, Kruisbergseweg 172 in Doetinchem. Rond 18.00 uur zullen wij gezamenlijk eten waarna u om 18.45 uur van onze voorzitter een presentatie krijgt ‘Wat is Rotary en onze Doetinchemse club in het bijzonder’. Aan het deelnemen aan het Openhuis zijn geen kosten verbonden, wel dient u zich vooraf aan te melden via e-mailadres info@rcdoij.nl.

Rotaryclub Doetinchem-Oude IJssel

Rotary Club Doetinchem-Oude IJssel is opgericht in 1976. Rotary is ’s werelds grootste internationale humanitaire service-organisatie met meer dan 1,2 miljoen leden. Een divers, wereldwijd netwerk van professionals en mensen die vanuit hun verantwoordelijkheden in bedrijfsleven en samenleving, relevante maatschappelijke problemen aanpakken om levens te veranderen en goodwill en vrede te scheppen in binnen- en buitenland.

Vriendschap

Vriendschap is een belangrijk gegeven binnen Rotary, men is er voor anderen en deelt ervaringen met andere leden, leert veel van de activiteiten van de anderen zowel op hun vakgebied als in het persoonlijke vlak. Het is van levensbelang voor de Rotaryclub, dat de leden er zich thuis en welkom voelen. Leden moeten weten dat er rekening kan en wordt gehouden met de balans tussen het belang van de privé- en werksituatie aan de ene kant en de club aan de andere.

Geven en nemen

Van leden wordt niet alleen een bijdrage verwacht, maar ze mogen ook iets komen halen. Naast het wekelijkse programma dat vaak door de eigen leden wordt verzorgd, worden er ook regelmatig sprekers uitgenodigd om iets te vertellen over ontwikkelingen op het vlak van bedrijfsleven, maatschappij, cultuur al dan niet gelardeerd met de persoonlijke kant van het onderwerp. Ook bezoekt de Rotaryclub regelmatig bedrijven, instanties, exposities, et cetera om het brede blikveld verder te ontwikkelen.

Bijdrage aan de gemeenschap

Daarnaast is het belangrijk om anderen te helpen en iets voor de gemeenschap te betekenen. Dit is een belangrijke speerpunten van Rotary. Er wordt wereldwijd veel geld gegenereerd door middel van allerlei activiteiten, opgezet door Rotary. Rotaryclub Doetinchem-Oude IJssel doet daar van harte aan mee, al proberen we juist onze doelstellingen op regionaal of plaatselijk niveau te realiseren.

Kortom Rotary is een club om trots op te zijn en waar je graag bij betrokken bent!

We zien u graag op 20 september, u bent van harte welkom!


Aanmeldstatus

Bijeenkomsten Rotary Clubaanmelden_000

Volg ons op Twitter