Activiteiten 2e helft 2019

Activiteiten 2e helft 2019

Category : Actueel , Goede doelen

Rotary in actie

9 maart 2019

Landgoed ’t Maatje in Gaanderen is een 24 ha groot jong natuurgebied dat vanaf 1998 is ontwikkeld op voormalige landbouwgronden van landbouwer Hammink. De oude stroom van de Bielheimerbeek is weer ontgraven, er zijn natuurlijke oevers aangelegd en de beekstroom is van een vistrap voorzien. Het gebied is opgesteld en er kan volop worden gewandeld op paden, langs struwelen, singels, bosranden, poelen, akkers en weiden. Landgoederen als deze laten op indrukwekkende wijze zien hoe natuur zich kan ontwikkelen. Die ontwikkeling vergt wel veel bijsturing en onderhoud. Ook RCDOIJ draagt hier zo nu en dan aan bij. Vandaag gaan we er een bosje uitdunnen onder leiding van de eigenaar en een vrijwilliger.

23 maart 2019
Op zaterdag 23 maart is het weer de landelijke jaarlijkse Zwerfvuilopruimdag, onder andere in Hummelo. De jeugdburgemeester van Bronckhorst, Evi Otten, en haar begeleider, wethouder Paul Hofman, doen mee. En ook wij steken de handen weer uit de mouwen. Een kleine daad met een groot (en schoon) resultaat! De beloning is een stamppotmaaltijd.

30 maart 2019

Op deze dag organiseren we weer eens een activiteit via Present Doetinchem. We zijn dit keer op bezoek bij Siza Dorp groep, in hun woonlocatie in het centrum van Doetinchem. Hier wonen mensen met lichamelijke beperkingen die in veel dingen afhankelijk zijn van vrijwilligers. Denk bijvoorbeeld aan enige hulp bij schoonmaak, opruimklusjes, gecombineerd met samen koffiedrinken en ontmoeting creëren. We bespreken tevoren wat zij zelf het liefst willen.

6 april 2019

De Ambtsbegraafplaats is een van de twee historische algemene begraafplaatsen van Doetinchem die op 1 januari 1829 in gebruik werden genomen. De stichting Behoud Stads- en Ambtsbegraafplaats Doetinchem zorgt o.a. voor het restaureren van de oude grafmonumenten en het zoveel mogelijk terugbrengen van de historische aanleg. De Ambtsbegraafplaats is tot maart 1967 in gebruik gebleven. Ook vrijwilligers van RCDOIJ leveren zo nu en dan een bijdrage aan het onderhoud.

13 oktober 2019
Op deze zondag organiseren we weer onze jaarlijkse feestelijke Zonnebloemrit, details volgen.

 


Aanmeldstatus

Bijeenkomsten Rotary Clubaanmelden_000

Volg ons op Twitter