Succesvolle beroepenvoorlichting in Amphion

  • -

Succesvolle beroepenvoorlichting in Amphion

Category : Actueel , Goede doelen

DSC_0071De Rotaryclubs Doetinchem-Oude IJssel en Doetinchem hielden op donderdag 16 april in Schouwburg Amphion voor de 26e keer een beroepenvoorlichting voor leerlingen van middelbare scholen in Doetinchem en Silvolde.

Tijdens de bijeenkomst kregen de scholieren en hun ouders de mogelijkheid vanuit de praktijk informatie over de meest uiteenlopende beroepen te vergaren. Zij konden in één-op-één gesprekken vragen stellen aan mensen met het beroep van hun keus. Die kennis kan leerlingen helpen bij het maken van een goede beroepskeuze. Er waren 80 beroepenvoorlichters aanwezig. Circa 750 leerlingen schreven zich in. Het Ludgercollege, het Rietveld Lyceum en het Ulenhof College in Doetinchem en het Almende College in Silvolde namen deel.

Beide Doetinchemse Rotaryclubs en de vier scholen hebben inmiddels zesentwintig jaar ervaring met het evenement. De bijeenkomsten in Amphion verlopen gestroomlijnd. Het succes van de activiteit is te danken aan het grote netwerk van leden van de Rotaryclubs en de samenwerkende scholen. De Rotarians hebben allen verschillende beroepen en kunnen als beroepenvoorlichter worden gevraagd. Daarnaast worden op de scholen ieder jaar de keuzes van de leerlingen gepeild. Er is een standaard beroepenlijst waar ruim zeventig beroepen op staan, de leerlingen kiezen daar twee beroepen uit. Daarnaast kunnen ze een vrije keus invullen.

De druk bezochte beroepenvoorlichting was van 18.30 uur tot 20.30 uur.

 


Bijeenkomsten Rotary Clubaanmelden_000

Volg ons op Twitter