Benefietconcert zaterdag 5 maart 20.00 uur

  • -

Benefietconcert zaterdag 5 maart 20.00 uur

Category : Actueel , Goede doelen

Benefietconcert 5 maart in Schouwburg Amphion

Rotaryclub Doetinchem-Oude IJssel bestaat 40 jaar, reden voor een spetterend benefietconcert op zaterdagavond 5 maart 2016 om 20.00 uur in Schouwburg Amphion.

De opbrengst van het benefietconcert, m.m.v. De Wereldband, The Soulmates en het Karel Giltay Trio, is bestemd voor de stichting Bake for Life.

Verbluffend

De Wereldband staat garant voor verbluffende muzikaliteit in combinatie met theater. De band spreekt de universele taal van muziek, lach en ontroering. Het is een grote instrumentencarroussel die tot humoristische situaties leidt. Naast het ontwikkelen van eigen avondvullende theatershows werkte de Wereldband samen met inspirerende artiesten, onder wie Brigitte Kaandorp en Ellen ten Damme, zij staan garant voor een perfecte avond uit.

Afterparty

Na de Wereldband wordt het feest voortgezet in een grandioze after party met The Soulmates en het Karel Giltay Trio.
Het benefietconcert staat in het teken van Bake for life. De stichting bouwt bakkerijen in Afrika. Gehandicapten, wezen, kindsoldaten, alleenstaande moeders en mensen die door omstandigheden op jonge leeftijd school hebben moeten verlaten, werken er en leren het vak van bakker. Het aanleren van dit traditionele vakmanschap geeft deze mensen een eerlijk bestaan, zij verdienen een salaris en kunnen zo in hun eigen levensonderhoud voorzien.

Benefietconcert

Zaterdag 5 maart 2016 om 20.00 uur, Schouwburg Amphion, Grote zaal. Entree voor het benefietconcert kost €27,50.
Reserveer hier uw kaarten.

 

De Wereldband is een Nederlandse theatergroep die sinds 1997 optreedt. De groep bestaat uit Rogier Bosman, Willem van Baarsen, Sanne van DelftRo KraussStanislav Mitrovic en Tim Satink, die elkaar leerden kennen aan het conservatorium of via via.

Ieder bandlid speelt meerdere instrumenten (samen beheersen ze er meer dan vijftig), waardoor het mogelijk is een breed scala aan muziekstijlen met veel variatie te brengen.

In 2002 kwamen de leden in contact met Karel de Rooij (Mini van Mini & Maxi), die hen hielp met de theatrale ontwikkeling van de band. In 2005 maakte De Wereldband de sprong naar het theater met de show Lekker Warm, een cabaretesk muziekspektakel waarmee ze drie seizoenen in de Nederlandse theaters stonden.

De muzikanten Oene van Geel en Wim Lammen verlieten de De Wereldband na het eerste theaterseizoen, omdat zij hun deelname aan de band niet langer met hun overige werkzaamheden konden combineren. Opvolgers werden gevonden in Rombout Stoffers en Carlo Banning, die gedurende de reprisetournees van Lekker Warm de groep kwamen versterken. Voor de tweede theatershow KEET werden opnieuw twee muzikanten aangetrokken die het best pasten bij de muzikale kenmerken van die show: Tim Satink en Stanislav Mitrovic.

Alle bandleden zijn conservatoriumgeschoold en brengen hun eigen specialisme mee: van zigeunermuziek tot klassiek en van jazz tot pop.


Bijeenkomsten Rotary Clubaanmelden_000

Volg ons op Twitter